יש מזונות שכמה אנשים מכורים אליהם או להפך פשוט לא מסוגלים אפילו לגעת בהם. כוסברה הוא אחד מהם. אבל, כנראה שזו לא רק קטע של טעם, אלא משהו מדעי!

פטרוזיליה, נענע, בזיליקום או כוסברה, הם צמחי תבלינים הכי נפוצים בבישול. משתמשים בהם בכדי להוסיף טעם לסלטים, רטבים או לכל מנה אחרת כמו גואקמולי או גספאצ׳ו. בנוסף, הצמחים האלו מועלים לבריאות. אכן, כוסברה עוזרת לעיכול ולהימנע מחמצון תאי.

יש עדות שלמות שלא אוהבות בכלל כוסברה:

אם את מאלה שלא מסוגלים לאכול שום דבר עם כוסברה, כנראה שיש  לזה קשר למוצא שלך! ובכן, חוקרים מצאו ש17% מהאדם הקוקאיז'י (לבנים) שונאים את הצמח הזה, כמו 21% מתושבי צפון אסיה. מנגד, בדרום אסיה, הם מצאו שיותר מ-93% מהאנשים אוהבים כוסברה!

יש הסבר מדעי למה אנשים לא אוהבים כוסברה

גם אם החוקרים מצאו קשר ישר למוצא שלנו, יש הסבר מדעי נוסף למה אנשים שונאים כוסברה: הגנטיקה אשמה בכך! כוסברה מכילה אלדהיד, תרכובת שנואה על אנשים שיש להם גן OR6A2 מאוד אקטיבי. בנוסף אנו מוצאים אלדהיד גם בסבון .. זה מסביר אז את ההשוואה (מהאנשים ששונאים כוסברה) לסבון מסויים.

ומה איתך ? אוהבת או שונאת כוסברה?

 

תהני,

המגלות

No more articles