לאכול במסעדה נחשב כבילוי יוקרתי שלא נגיש תמיד לכולם. אבל בטוקיו, סקאי קובאיאשי,בעל המסעדה מיראי שוקודו, הנמצאת ברובע שייודה, חושב אחרת ומצא פיתרון מקורי למצב.

הוא מציע ללקוחות לשלם לו, לאו דווקא בכסף, אלא בעבודה קשה. הרעיון שלו הוא שמי שלא יכול לשלם את החשבון יעזור בשירות הסועדים במשך 50 דקות, בין אם זה ברחיצת כלים או למלצר.

המיראי שוקודו, שפתח ב 2015, הוא מקום שבו כולם מתקבלים בברכה, ובו אין הבדלים בין אנשים. כמובן, אפשר לשלם כרגיל על הארוחה, שעולה בין 25-30 שקלים (שנראת אפילו מהממת), אבל כבר יותר מ 500 לקוחות כבר החליטו ובחרו באלטרנטיבה של להצטרף למשמרת של המסעדה.

בעל המסעדה, שהוא גם העובד היחיד במיראי שוקודו, מסביר שהמטרה הראשונה היא לעזור לאנשים שלא יכולים לפנק את עצמם בארוחה במסעדה, אלה שאין להם מספיק כסף אפילו לאכול מספיק כל יום.

בעניינו, זה רעיון מדהים, שנותן אפשרות לכולם לאכול. אולי מסעדות בארץ גם יאמצו את זה..

 

תהנו,

המגלות

 

 

מקור: Munekata0225@

 

 

 

 

No more articles