« אוזני המן, אוזני המן, תנו לכל אורח »

איזה כיף! סוף סוף פורים הגיע! החג הכי כיף בשנה מאז ילדותינו!

תחפושות בכל פינה, אוזני המן בכל המאפיות וכמובן משלוחי מנות. מרגישים את ההתרגשות באוויר!

אבל בואי נדבר על הדברים החשובים באמת. הרי כל חג מבוסס על מאכל כלשהו: פסח על מצות, חנוכה על סופגניות… וכשפורים מגיע- תגידי שלום לאוזני ההמן!!! ומה יותר טוב מאוכל שמכינים בבית?

טבעוניות? לא שכחנו אתכן!!

המגלות במהדורה מיוחדת לחג פורים מצאו לך מתכון קל להכנת אוזני המן טבעוניות וללא גלוטן בבית.

בתיאבון !

אוזני המן – מתכון טבעוני ללא גלוטן 

רכיבים לכ-50 אוזני המן:

יבשים

175 גרם קמח נטול גלוטן מסובסד (להשיג בחנויות טבע)

75 גרם קמח דורה לבנה (או בשמו השני קמח סורגום)

75 גרם עמילן טפיוקה (בחנויות טבע)

75 גרם שקדים מולבנים טחונים

150 גרם סוכר קנים דק (לא דמררה)

30 גרם קמח עדשים כתומות או קמח אפונה צהובה (בחנויות טבע/תבלינים)

שקית אבקת אפייה

¼ כפית קסאנטן גאם (בחנויות טבע)

מעט גרידת לימון

קורט מלח

 

רטובים:

100 גרם קשיו שהושרו ב-150 מ"ל מים לארבע שעות ונטחנו לקרם חלק

75 גרם רסק תפוחים

50 גרם שמן קוקוס

50 גרם שמן זית

50 גרם שמן קנולה\ חמנייה

 

מילוי:

שוקולד מריר או מחית תמרים

 

אופן ההכנה:
1. מערבבים היטב את כל ה"יבשים"
2. מוסיפים את ה"רטובים"
3. לשים עד לקבלת בצק אחיד ונעים (אפשר להוסיף מעט קמח דורה אם דביק מדי)
4. מניחים בצד לחצי שעה (ביום חם עדיף במקרר)
5. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרדדים את הבצק על משטח מקומח מאוד
6. צרים עיגולים ומניחים בתוך כל עיגול חצי קוביית שוקולד (חותכים באלכסון למשולש) או חצי כפית מחית תמרים
7. מקפלים משלושה צדדים את העיגול למשולש
8. אופים כרבע שעה בחום בינוני- גבוה (180 מעלות)

 

תהני,

המגלות

 

 

 

No more articles