« שמחה רבה שמחה רבה אביב הגיע פסח בא »

פסח כבר מגיע! הזמן טס, נכון?

כמה אנחנו אהבות את אווירת החגים? פסח מבשר על בוא האביב ותחילתו של הקיץ, מביא איתו ריחות ניקיון ובישולים של בית. פסח הוא חג של חופש ואכן גם ימים רבים של זמן ללא עבודה. בקיצור תוקפה נעימה, אווירה משפחתית וימים יפים! מה עוד אפשר לבקש?

כשמדברים של חגים מדברים על אוכל, תמיד ! כמו ביום כיפור שאת קמה רעבה למרות שבדרך כלל את לא אוכלת בבוקר, בפסח אותו הדבר ! פתאום בא לך כל מה שאסור לאכול ! אפילו דברים שאת לא אוכלת בככלי או אפילו דברים שאת לא  אוהבת במיוחד! תמיד רוצה מה שאת לא יכולה לקבל נכון ?! (וזה חל על כל דבר בחיים שלך … !)

המגלות חולקות איתך את המתכונים שלהן כדי להקל על השבוע שלך ! שהיה לך בתאבון וחג שמח

 

תהני,

המגלות

1. טראפלס קוקוס

חומרים:
400 גרם קוקוס.
פחית חלב מרוכז וממותק.

אופן ההכנה:
את החומרים למג׳ימיקס ומפעילים עד שמתגבש לכדור
ואז מגלגלים לכדורים קטנים.
אם רוצים אפשר לקשט בשוקולד מומס.
חשוב- לשמור במקרר!

2. עוגת גבינה מעולה

חומרים:
6 ביצים.
חצי כוס סוכר.
איסטנד ווניל של אוסם כשר לפסח.
שקית סוכר ווניל.
מיץ טרי מלימון בינוני.
4 כפות קורנפלור שטוחות.
כוס לבן
חצי ק״ג גבינה לבנה 5%

אופן ההכנה:
להקציף 6 חלבונים עם חצי כוס סוכר
לבן שלם וחצי קג גבינה לבנה 5%
להוסיף בהדרגה.
להוסיף שקית איסטנד ווניל ולהקציף במהירות קטנה.
להוסיף סוכר ווניל ואת הקורנפלור עד קבלת תערובת אחידה.
להכניס ל 2 תבניות ארוכות
להתחיל אפיה ב 200 מעלות ולהוריד אחרי 10 דקות ל 175 מעלות.
לאפות מעל תבנית עם מים כשעה.
להשאיר בתנור סגור כשעתיים ולא לפתוח את התנור.
לקרר לפחות 4 שעות במקרר.

 

3. עוגה קלה וטעימה

חומרים:
1 שמנת להקצפה 32%
1 קופסא קטנה של גבינה לבנה 5%
1 קופסא של מיץ לימון פריגת קפוא
וקופסא נוספת בכל צבע נוסף שישתלב תות,תפוז,מנגו

אופן ההכנה :
להקציף את השמנת לקצפת חזקה. להוסיף את הגבינה ולקפל בעדינות לתערובת אחידה.

לחלק ל 2 כלים.
באחד להוסיף חצי קופסא של פריגת לימון קפוא לערבב בעדינות ולשפוך לתבנית מאורכת (אינגליש קייק) או פיירקס מאורך. להכניס למקפיא מכוסה לשעה.
את החצי השני לערבב עם חצי קופסא של פריגת קפוא בטעם וצבע שונה, לערבב בעדינות ולהניח מכוסה במקרר.
לאחר שעה מניחים בעדינות את התערובת שנחה במקרר מעל התערובת שהיתה במקפיא לכסות ולהניח לפחות 4 שעות במקפיא.
להוציא חצי שעה לפני ההגשה לפזר מעל אגוזים מסוכרים מרוסקים או תות שדה פרוס ולפרוס פרוסות בעובי 2 סמ ישר לצלחות ההגשה. ניתן לקשט בסירופ שוקולד.
ניתן לשמור במקפיא כ 4 ימים.

 

4. עוגיות שוקולד של קרין גורן

חומרים:
300 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאה
3 ביצים
1 כוס סוכר
2 כפות שטוחות קמח מצה
2 כפות שטוחות קמח תפוחי אדמה (או קורנפלור)
1/4 כפית אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
1 כוס שוקולד צ'יפס

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
במיקרוגל ממיסים יחד שוקולד וחמאה.
בקערה גדולה טורפים במטרפה ידנית ביצים וסוכר במשך דקה-שתיים, עד שהתערובת אחידה וקצת מגדילה את נפחה.
מוסיפים לתערובת הביצים את תערובת השוקולד ומערבבים היטב. מוסיפים קמח מצה, קמח תפוחי אדמה, אבקת אפייה ומלח וטורפים לקבלת תערובת אחידה. מערבבים פנימה אגוזים ושוקולד צ'יפס.
מניחים גבעות מהתערובת באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה (הכי נוח בעזרת כף גלידה קפיצית. אם אין אז ב-2 כפות רגילות). התערובת תשתטח לשלוליות גדולות וזה בסדר.
אופים 10-12 דקות, עד שהעוגיות סדוקות ומבריקות. הן אמורות לצאת מהתנור כשהן עדיין רכות (העוגיות יתייצבו במהלך הקירור). רק אחרי שהעוגיות התקררו לגמרי משחררים אותן בעדינות מנייר האפייה ומגישים. שומרים בכלי אטום בטמפ' החדר.

 

No more articles